Wegwijs in het Verkeer!

Menu


Het verkeersexamen » De vragen

De vragen

Het verkeersexamen is steeds harder nodig, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Nederland telt inmiddels 7 miljoen auto's. Mensen hebben meer haast gekregen in het verkeer. En voor kinderen is het soms best lastig om tussen alle auto's door hun weg van en naar school veilig af kunnen leggen.

Er is een speciale verkeers-examensite kind op fiets voor het examenwaarmee kinderen kunnen oefenen voor het schriftelijke verkeersexamen. Na het schriftelijk examen volgt het praktijkexamen op de fiets. Dat wordt ieder jaar in mei en juni op scholen door het hele land georganiseerd. Iedere kind uit groep 7 en 8 mag hieraan meedoen, ook al is het gezakt voor het schriftelijk examen.

Op het praktisch verkeersexamen kunnen de kinderen zich ook goed voorbereiden. Sowieso is het belangrijk om te controleren of je fiets in orde is. Gebruik daarbij een fietscontroleformulier.
Bekijk dan in de klas de route op papier. Een andere mogelijkheid is dit samen met je ouders te doen. Dan kan je bijvoorbeeld een paar dagen voor het examen de route een keer fietsen met je vader of moeder.


Naar boven